Chemische peeling

Dit houdt in dat er door middel van vloeistoffen de verbinding tussen de dode huidcellen wordt verbroken waardoor de bovenste huidlaag langzaam loskomt. De huid daaronder wordt gestimuleerd te vernieuwen. Deze vorm van anti-aging kan gedurende het gehele jaar gedaan worden en behoeft geen verdoving vooraf. Resultaat ziet u direct maar is compleet ca 4 weken ná het behandeltraject (mede afhankelijk van het type huid en soort peeling). Het is een sterk verfrissend effect met de WOW-factor!

Huidveroudering (al vanaf 25e levensjaar) begint bij ieder mens door een tragere celdeling. De levende lagen worden minder actief en de dode huidcellen blijven langer aan de oppervlakte kleven. Het is een kwestie van tijd eer de huid verslapt en de rimpels meer en meer zichtbaar worden. De belangrijkste oorzaken van vroegtijdige, onnatuurlijke huidveroudering zijn (overmatig) zon, slechte eenzijdige voeding en roken! Ernstige huidverslapping zal door een chemische peeling niet voldoende worden aangepakt. De huidvernieuwing zal dan eerst van binnenuit gestimuleerd moeten worden door nutricosmetics* (specifieke voedings-supplementen) waarna de huid na een peeling goed kan genezen en het resultaat beter, sneller en langduriger zal zijn.

Een chemische peeling maakt dit proces omkeerbaar. De inwerkdiepte van het middel geven het lichaam een signaal tot versnelde celdeling in de huid waarbij nieuw collageen en elastine wordt gemaakt. Een proces wat zich nog langere tijd voortzet. Dit resulteert in een vitale en vollere huid, dus een jongere huid. Wie wil dat nou niet?
Salon Carin staat voor veilig en hygiënisch behandelen.

Dat betekent dat er ook aan uw algehele gezondheid wordt gedacht. Een peeling in welke vorm dan ook is een belasting voor uw lichaam en dus uw huid. Een snelle, goede genezing is belangrijk voor het resultaat. Daarom zijn de volgende producten van groot belang en horen bij het totaalpakket, zodat je het gewenste resultaat krijgt en een mooie huid na een chemische peeling!

Vooraf: Aanrader: Laviesage nutricosmetics, Retinol concentraat en/of Fructacid.
Na: Peeling moisturizing crème met zonbescherming, Laviesage Nutricosmetics

Hoe gaat een behandeling?

Tijdens de eerste behandeling nemen we extra tijd om te bepalen welke peeling het beste bij je huid en wensen volstaat. Voor een optimaal resultaat is een kuur aan te raden. De ondersteuning van producten, voor en na behandeling, zijn van groot belang daarbij.

De huid wordt dan grondig gereinigd en afhankelijk van het soort peeling wordt daarna een speciaal masker aangebracht ter voorbereiding. Na ca. 5 minuten zal het opgedroogde masker worden verwijderd. Hierna wordt de vloeistof aangebracht. Naar gelang de sterkte van de peeling zul je een prikkelend tot brandend gevoel ervaren. Dit zal slechts enkele minuten aanhouden en weer afnemen tot normaal. Daarna wordt de huid verzorgd, passend bij het type peeling.

De huid kan na behandeling enigszins rood zijn en soms met wat zwelling. Ook dient u rekening te houden met schilfering/vervelling, afhankelijk van het type huid en soort peeling, in meer of mindere mate.

Afspraak maken

Voor wie is de peeling bedoeld?

Voor alle mannen en vrouwen die huidverjonging/-verbetering willen.

Wat kan worden behandeld?

De huid van uw gezicht, hals, decolleté en handen geven een geweldig resultaat.
(in sommige gevallen worden ook bovenarmen en ruggedeeltes behandeld).

Wat zijn de indicaties?

 • Ruwe huid
 • Dikke huid
 • Dunne huid
 • Droge huid
 • Grove poriën
 • Fijne rimpels
 • Zonbeschadiging
 • Appervlakkige pigmentvlekken/ouderdomsvlekken
 • acne en –littekensWat mag niet na de behandeling

 • Direct zonnen, zonnebank
 • Geen peelings en/of scrubs of soortgelijke behandelingen
 • Geen aromatherapie en of etherische oliën op de huid
 • Niet de voorbehandelingcrèmes (retinol/frutacid) gebruiken
 • Pas op met haarverf, wimper- en wenkbrauwverf
 • Bij een kuur mag je niet zonder zonbescherming naar buiten i.v.m. hyperpigmentatie!

Contra-indicaties:

 • Slecht genezende huid
 • Keloïdvorming
 • Overgevoeligheid voor een van de bestanddelen
 • Ernstig beschadigde huid
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Infecties (bv. koortslip)
 • Bij gebruik van het geneesmiddel Roaccutane (wachttijd 1 jaar na stoppen)
 • Laserontharing (wachttijd tot 3 maanden na laatste peeling)

Nabehandeling

Je mag zich op de dag van behandeling niet scheren en/of ontharen met crème of hars! Bij huidverbetering gaan we uit van een frisse levendige huid waarbij huidproblemen / voortijdige huidveroudering wordt verbeterd. In kwaliteit dus vooruit! De tijd stopt. Dat betekent exfoliëren (dode huidcellen verwijderen), waardoor crèmes etc. een betere doorgang krijgen en de huid vanuit de diepere lagen gestimuleerd wordt te regenereren.

Dit celvernieuwingsproces is afhankelijk van leeftijd, levensstijl, zonschade, hormonen, type huid en eventuele huidaandoeningen. In de huidverzorging wordt onderscheid gemaakt tussen fysische en chemische exfolianten. Fysisch door middel van wrijving, schoonschuren van de huid (bv. Microdermabrasie).

Chemisch door middel van etsende vloeistoffen, die een reactie in de huid aanwakkeren waardoor de “lijm” tussen de dode huidcellen wordt verweekt en loslaat (van niet zichtbare schilfering tot flink vervellen). Hier gaat het over chemische exfoliatie oftewel chemische peeling = letterlijk afpellen van de huid. Dit gebeurt met fruitzuren zoals AHA (Alpha-Hydroxyzuur) en BHA (Beta-Hydroxyzuur), of TCA (TriChloorAzijnzuur). De fruitzuren behoren tot de lichtere peelingen en de TCA peeling (afhankelijk van het percentage) van lichte tot middeldiepe peelingen.

Er zijn in de salon meerdere mogelijkheden:

 • Botanical peeling: een mix van fruitzuren, zeer veilig en zonder zichtbare vervelling en roodheid. Geschikt voor alle huidtypes en combineerbaar bij iedere behandeling.
  Een aanrader na de microdermabrasie. Advies: wekelijks in een kuur van 4-7 behandelingen. Je mag al 1 uur na behandelen een moisturizer aanbrengen.
 • Glycolpeeling: met glycoliczuur (een AHA zuur uit suikerriet), meest gebruikte peeling geschikt voor ieder huidtype maar zeker ook de droge huid vanwege het hydraterende effect. Nauwelijks roodheid en lichte vervelling. Advies: wekelijkse kuur van 4 á 5 behandelingen. Direct na behandelen krijgt je een moisturizer aangebracht.
 • Salypeeling: met salicylzuur ( een BHA zuur uit extract van wilgenbast), een veel gebruikte peeling, vooral plaatselijk bij ruwe dikkere,vettige huid, acne, rosacea, zonbeschadigingen Goed in combinatie met botanical peeling of als deelbehandeling toegevoegd. Lichte roodheid en schilferende huid. Advies: iedere 2 weken, kuur van 3 á 4 behandelingen. Direct na behandelen krijgt je een moisturizer aangebracht.

LET OP!!! Bij overgevoeligheid voor aspirine is deze peeling ongeschikt!!!

 • TCA peeling: met trichloorazijnzuur, berust op het coaguleren van de eiwitten in de huid.

Dit is een sterkere peeling met directe roodheid en zwelling van de huid. Dit effect houdt enkele dagen aan en vanaf 3-5 dagen zal de zware vervelling aanvangen! Je opperhuid wordt dan een maatje kleiner en zal scheurtjes gaan vertonen en gaan loslaten. Herstelperiode zal langer duren dan de andere peelingen en je dient rekening te houden met eventueel werk/sociaal leven. Na ruim een week zal de zware vervelling gedaan zijn, maar de huid zal nog gedurende 6 weken lichtroze zijn. Zonbescherming is erg belangrijk! Je huid dient intact te zijn. Advies: 1 á 2 behandelingen volstaat voor volledig nieuwe huid. Je mag direct de huid koelen met water en zo vaak als je wenst. Je mag pas 12- 24 uur na behandelen moisturizer aanbrengen, meerdere keren per dag.