Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Skinhydrate

Droge, vochtarme huid? 

Een veel gehoorde klacht is de droge, vochtarme huid. Hiervoor is een aantal oorzaken verantwoordelijk. De belangrijkste is wel het onvermogen om vochtverlies tegen te gaan. Onze buitenste huidlaag, de opperhuid, vormt een barrière om o.a. vuil en bacteriën uit ons lichaam te houden, tegelijkertijd het vochtgehalte in de lederhuid te beschermen. 

Ook is een gezonde opperhuid van groot belang ter bescherming tegen overmatige UV-straling die de lederhuid, met daarin de collageenvezels en elastinevezels, tegen te gaan. Deze UV-straling is wel van belang om vitamine D3 op te bouwen maar mag niet te diep in de huid indringen. Gebruik daarvoor vooral ook de SkinProtect. 

Naar mate de leeftijd vordert zijn we minder goed in staat de bovenste laag van de opperhuid, de hoornlaag, optimaal te voorzien van voldoende ceramides. Dit zijn unieke vetten die de huidcellen als het ware aan elkaar lijmen. Door het gebrek van deze ceramides verliezen we meer huidcellen, daardoor ook veel meer vocht. Onze huid voelt droog aan, de diepere laag wordt vochtarm; fijne rimpels verschijnen en kunnen diepere rimpels worden. 

De rijke hoeveelheid Ceramides verbeteren de opperhuid dusdanig dat er veel minder vochtverlies is. Nu is het tijd voor de volgende stap; het binden van meer vocht in de lederhuid zodat deze veel meer volume krijgt. Dat is niet alleen van belang voor volume van de huid maar ook om inzakken van de collageenvezels tegen te gaan. Daardoor zouden ze namelijk nieuwe rimpels kunnen vormen die door nieuwe verbindingen niet of lastig omkeerbaar zijn. Water binden we met zogenaamde proteoglycanen. Dat is een technisch woord voor allerlei verbindingen die door hun lading water binden tot een soort vochtrijke gelatinelaag in het lichaam zoals in de gewrichten en in de huid. 

De basis van deze proteoglycanen wordt gevormd door het bijzondere hyaluronzuur. Dit wordt ook door dermatologen gebruikt bij mesotherapie, om snel volume in het gelaat aan te brengen. Gelukkig weten we dat ons lichaam dit hyaluronzuur onder speciale omstandigheden ook zelf kan absorberen. Sterker nog, als het meer hyaluronzuur krijgt, gaat het ook meer produceren. Hiervoor zijn dan weer andere componenten nodig zoals msm (organische zwavelverbindingen), chondroïtinesulfaat en glucosaminesulfaat. Het totaal vormt zo de HyaluroCera. 

Alle componenten zijn ook te vinden in de Boost&Lift. Echter, niet iedereen heeft behoefte aan meer collageen waardoor de B&L overcompleet is. Zo sparen we kosten met een vergelijkbaar effect qua hydratatie. De oorzaak wordt zo aangepakt bij de bron. Dit in tegenstelling tot de zogenaamde "hydraterende crèmes". Hier wordt slechts de opperhuid "dichtgesmeerd" waardoor tijdelijk het vochtverlies wordt geremd, echter zonder daadwerkelijk meer vocht in de huid te binden. Zodra de crème is verwijderd, is de huid weer net zo droog. 

Om de huidbarrière nog verder te verrijken met gezonde huidvetten is het raadzaam ook de SkinBalance te gebruiken. De squaleen hierin, samen met andere vetten zullen de werking verder versterken. 

Dosering: in principe volstaan 2 tabletten per dag. Voor een extra snel effect mogen er ook meer tabletten genomen worden, bijvoorbeeld 3 of 4 per dag. De tabletten kunnen heel worden ingeslikt of worden gekauwd. Neem de tabletten uitsluitend NA de maaltijd in om werkingsverlies tegen te gaan. 

Ingrediënten: Glucosamine, Chondroïtinesulfaat, Hyaluronzuur, Ceramide, MSM.

 
Copyright © 2023 Salon Carin
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren